TÉMÁK, Kategóriák

A vérzéscsillapítás alapvető ismérvei

573
HOZZÁSZÓLÁS:

A vérzésnek különböző típusai lehetnek ⇒ belso-verzes-02

Amikor a vérzés artériából ered, a vér világos vörös színű és pulzusnak megfelelően hullámokban ürül. Ezzel ellentétben a vénából eredő vérzés folyamatos és a vér sötét vörös színű.

A belső vérzések esetén a külvilág felé nem ürül vér, ugyanakkor tetemes vérvesztés következhet be, ami sápadtsággal, hideg és nedves bőrrel, felgyorsult szívműködéssel, valamint gyors és felületes légzéssel jár. A vérzés fokozódása eszméletvesztéshez, majd sürgős orvosi segítség nélkül halálhoz vezethet. Amikor belső vérzésre van gyanú, a betegnek tilos ételt vagy italt adni.

A méhből eredő erős vérzésnek több oka lehet: erős havi vérzés, spontán vetélés, vagy gyermekágyban bennmaradt lepény darab válthatja ki. Hüvelyből ürülő szokatlan nagy mennyiségű vér esetén azonnal orvost kell hívni.

A vérzés elállítása

Enyhébb vénás eredetű vérzés esetén a vérzés helyét 10 percig folyamatosan szorítani kell, ennyi idő elég a véralvadáshoz.

Az artériás eredetű vérzést addig kell szorítani, amíg a vérzés meg nem szűnik, ez sokszor 10-20 percet is igénybe vehet. Jó hatású, ha a vérző beteget lefektetjük és lábát felpolcoljuk, mert ezzel javítjuk az agy és a szív vérellátását, ami megelőzi a sokk kialakulását.

A láb visszeres tágulatainak vérzése esetén a vérző lábat fel kell polcolni és nyomást kell gyakorolni néhány percig a vérző területre, majd a vérzés megszűnése után tiszta kötést kell helyezni a vérzés helyére és orvost kell hívni.

Hasznos tudnivalók mély sebből eredő vérzés csillapítására

A sebre steril vagy tiszta gézlapot, illetve zsebkendőt kell helyezni, és addig a sebre szorítva kell tartani, amíg a vérzés el nem áll.

A vérzés megszűnése után a sebet meg kell tisztítani és a szennyező anyagokat el kell távolítani.

A sebbe mélyen rögzült és könnyen nem eltávolítható anyagokat nem szabad erőszakkal kivenni. Majd a sebre tiszta vagy steril kötést kell felhelyezni, ügyelve arra, hogy a kötés ne legyen túl szoros, mert ez a vérellátás romlásához vezet. A sérült végtagot kinyújtva kell tartani, amíg az orvosi segítség meg nem érkezik. A fedőkötést tilos újra levenni, mert ez a vérzés újbóli megindulását eredményezheti.

A vérzésen átesett beteget melegen kell tartani, de meg kell akadályozni a túlzott felmelegedést, mesterséges hősugárzók alkalmazásával.

Földdel szennyezett sérülések esetén!

Különösen fontos az orvosi ellátás, mert a földdel együtt vérmérgezést előidéző tetanusz baktériumok juthatnak a sebbe, ezért ilyenkor általában tetanusz elleni védőoltásban részesítik a sérültet.

Vérzések csillapítására kipróbálhatja ezt az 5 hatékony vérzéscsillapító gyógynövényt! OLVASSON TOVÁBB! >>>

573
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]